Mulla on ollut tapana tehdä moniin lähipiirin juhliin pullakranssia tai pitkoa.

1924887.jpg
Tällä ohjeella on tullut tehtyä:
6 dl     vettä
50 g    hiivaa
2 dl      sokeria
1 tl        suolaa
1 rkl     kardemummaa
1 rkl     vanilliinisokeria
2 dl       kaurahiutaleita 
n.15 dl vehnäjauhoja 
1             kananmuna
n 1 dl    rypsiöljyä
voiteluun 1 kananmuna
päälle raesokeria ja/tai mantelilastuja

Tehdään ihan normaaliin pullataikinan tapaan, tosin kaurahiutaleita kannattaa turvottaa hetki nesteessä ennen jauhojen ja muiden lisäystä. Rypsiöljyn ja jauhojen määrää en ole ikinä mitannut,  menee mulla ihan "näppituntumalla".  Rypsiöljyn tilalla voi toki käyttää normaalisti  pehmeää margariinia tai voita.  Tällä ohjeella tulee 2 pellinkokoista kranssia tai 3-4 pitkoa. Paistetaan 200 asteessa noin 30-40 minsaa.

Tässä vielä samanlaisella ohjeella tehtyjä korvapuusteja ja niitä pitkoja.

1925870.jpg1925888.jpg